Leverans

När du beställer en produktion av oss vill vi se till att samarbetet går så smidigt som möjligt. En viktig aspekt av detta är att du kan lyssna på våra förslag och ge feedback utan att spendera onödig tid på att lösa kompatibilitetsproblem. Här får du veta vilka fomat vi använder och hur vi skickar ljudfilerna till dig.


Mail eller länk?

Ljudfiler som skickas via nätet ställer lätt till problem. Filerna blir ofta stora och fyller upp mailkorgen, eller så hindras de av mailservern att komma fram. Ett bättre sätt är därför att använda länkar, från vilka du kan lyssna på filen direkt i webbläsaren, eller ladda ner den till din dator. I vissa fall använder vi mail för att skicka mindre högupplösta versioner eller utkast, men föredrar att använda kunddelen på webbsidan som distributionskanal.

 

Webbkonto = smidig leverans

Är du kund hos oss kan du skapa ett konto och genom att logga in (högra övre hörnet av sidan) få tillgång till alla versioner och statusuppdateringar under produktionen. Du hittar filerna under "Nerladdnigsbara produkter" i menyn till höger på kundsidan.

 

Ljudformat

Det finns en uppsjö av olika ljudformat för olika ändamål. Vi använder i första hand aif för slutresultatet, som är ett högupplöst format i minst CD-kvalitet. För utkast eller skisser använder vi mp3 (192 kbit/s) för att spara utrymme på servern.  Köper du ljudeffekter eller ljudpaket av oss kan dessa vara i zip-format.

 

Slutlig leverans och distribution

Många gånger ska filen skickas vidare till distributör, radiokanal eller liknande efter avslutat produktion. Vi gör detta åt dig, förutsatt att vi känner till vart vi ska skicka filen/länken efter ditt slutliga godkännande .

© 2014 Dreamtune. Alla rättigheter reserverade.